best web site creator


workshops

MobiriseWil je samen met vrienden, familie of collega's creatief bezig zijn en iets moois maken? Bij mij kun je zelf een werkstuk maken of met z'n allen een gezamenlijk object maken. Onderstaande workshops zijn als voorbeeld mogelijk. Heb je zelf ideeën, neem dan vooral contact met me op en dan kijken we wat mogelijk is. Voor alle workshops geldt een minimum van 3 deelnemers. Ik kan de workshop ook bij jou op locatie geven.


 1. SCHAAL MAKEN
  Je gaat zelf met behulp van een mal een schaal maken van klei. Als je zelf materiaal meeneemt, kun je dit gebruiken om je schaal te versieren (bijvoorbeeld stempels, uitsteekvormen, blaadjes, stofjes met structuur, etc.) Ik heb zelf ook een aantal materialen beschikbaar. Natuurlijk kun je ook van klei figuurtjes, letters of vormen maken en aan je schaal toevoegen. Ik help je daarbij. Daarna gaan we de schalen inkleuren met engobes, een gekleurde kleislib.
  Nu moet de schaal ca 1 tot 2 weken drogen. Ik zal de schalen stoken op 1000 graden, vervolgens voorzien van een glanzende, transparant glazuur en nogmaals stoken op 1060 graden. Vervolgens zorgen we ervoor dat de schalen bij jullie worden bezorgd.

  De duur van de workshop is 4 uur. De kosten bedragen 65 euro per persoon, inclusief klei, engobes, stookkosten, koffie, thee en wat lekkers . 

 2. GEZAMENLIJK WERKSTUK
  In overleg met jullie heb ik van te voren een basisvorm gemaakt (bijvoorbeeld een schaal, bol, of vaas). Vervolgens gaan jullie klei-werkstukjes maken en deze toevoegen aan de vorm. Gezamenlijk bepalen we waar de werkstukjes geplaatst worden op de vorm.
  De duur van de workshop is 2 1/2 uur. De kosten bedragen 65 euro per persoon, inclusief klei, engobes, stookkosten, koffie, thee en wat lekkers.  

  Deze vorm is ook erg leuk voor bijvoorbeeld een aandenken aan een jubileum, een bruiloft of een vrijgezellenfeest. Ik kom bij jou op locatie en iedere gast die binnenkomt laat zijn handtekening achter in de vorm van een klein klei-object. Ik plak achteraf alle objecten op de basisvorm, stook het en glazuur het object in de met jullie overeengekomen kleur. Je hebt dan een aandenken waar iedere gast een bijdrage aan heeft geleverd. Prijs in overleg.

 3. TEGELTJES BEWERKEN 
  Vooraf heb ik tegeltjes gemaakt. Deze kun je bewerken met letterstempels en versieren met engobes. Als je een aantal tegels bij elkaar hangt, heb je een mooi wandobject. Ook leuk voor een vrijgezellenfeest met een blijvende herinnering voor de bruid.

  De duur van de workshop is 2 1/2 uur. De kosten bedragen 45 euro per persoon, inclusief
  2 tegeltjes per persoon, engobes, stookkosten, koffie, thee en wat lekkers.